ideeën laden...
RECEPT

labne met pistache en granaatappel

Ontdek de verfijnde smaak van onze olijfolie in combinatie met een heerlijke labne, een frisse yoghurtdip die je smaakpapillen zal verwennen.

ingrediënten
voor vier personen
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • 50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • Verse muntblaadjes voor garnering
  • Vers gemalen zwarte peper naar smaak
bereidingswijze
  1. Plaats een fijne zeef boven een kom en leg hierin een schone kaasdoek of een dunne katoenen doek
  2. Meng de Griekse yoghurt met het zout in een kom. Giet het mengsel vervolgens in de voorbereide zeef, dek af met plasticfolie en laat het in de koelkast uitlekken gedurende minimaal 24 uur, zodat het dik wordt
  3. Haal de uitgelekte yoghurt uit de koelkast en schep het in een serveerschaalen en maak in een cirkel een paar geultjes
  4. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze geuren en hak fijn
  5. Giet olijfolie in het kuiltje en strooi de gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes over de labne
  6. Garneer met verse muntblaadjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper
  7. Serveer de labne met vers brood, pitabroodjes of groentesticks

Bedankt voor de fijne, geoliede samenwerking. We hopen dit in 2024 voort te zetten.

Met creatieve groet, Arjen, Bart en Noa.

Noa Pieplenbosch
Naar boven