Ontdek de verfijnde smaak van onze olijfolie in combinatie met een heerlijke labne, een frisse yoghurtdip die je smaakpapillen zal verwennen.
ingrediënten voor vier personen
500 g Griekse yoghurt
1 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
Pitjes van 1 granaatappel
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
Verse muntblaadjes voor garnering
Vers gemalen zwarte peper naar smaak
bereidingswijze
Plaats een fijne zeef boven een kom en leg hierin een schone kaasdoek of een dunne katoenen doek
Meng de Griekse yoghurt met het zout in een kom. Giet het mengsel vervolgens in de voorbereide zeef, dek af met plasticfolie en laat het in de koelkast uitlekken gedurende minimaal 24 uur, zodat het dik wordt
Haal de uitgelekte yoghurt uit de koelkast en schep het in een serveerschaalen en maak in een cirkel een paar geultjes
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan tot ze geuren en hak fijn
Giet olijfolie in het kuiltje en strooi de gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes over de labne
Garneer met verse muntblaadjes en breng op smaak met versgemalen zwarte peper
Serveer de labne met vers brood, pitabroodjes of groentesticks
Bedankt voor de fijne, geoliede samenwerking. We hopen dit in 2024 voort te zetten.